Wat veroorzaakt bruine vlekken op slangenplant?

Slangenplanten zijn zowel aantrekkelijk als onderhoudsarm.

Toch doen zich steeds meer problemen voor als gevolg van een belangrijk plantenclassificatiesysteem dat sansevieria’s (AKA-slangenplanten) samenvoegt met de Dracaena geslacht vanwege genetische overeenkomsten.

Pin

Helaas zien sansevieria’s er anders uit dan dracaenas en hebben ze ook andere zorgbehoeften.

Wees niet bang als je een slangenplant hebt en bruine vlekken of vlekken op je plant hebt gezien. De oorzaak is meestal gemakkelijk te diagnosticeren en op te lossen.

Wat veroorzaakt bruine vlekken op slangenplanten?

Een breed scala aan problemen kan bruine vlekken veroorzaken, meestal met een fout in uw plantenverzorgingsroutine.

De volgende oorzaken van bruine vlekken of vlekken omvatten remedies en preventietechnieken.

Verbranding door mest

Je leest vaak “expertadvies” waarin wordt gesuggereerd om korrelige meststoffen met langzame afgifte te gebruiken.

Helaas lossen de voedingsstoffen in deze korrels met verschillende snelheden op, wat leidt tot ondervoeding of – erger nog – chemische brandwonden.

Aan de basis van de plant kunnen zich aan de basis van de plant gerelateerde brandwonden voordoen of binnen enkele dagen na de bemesting bruine bladpunten veroorzaken.

Slangenplanten zijn geen zware feeders, dus het is het beste om je meststof te verdunnen bij het aanbrengen.

Het gebruik van een in vloeistof oplosbare meststof helpt de voedingsstoffen door de container te verdelen, waardoor het risico op brandwonden wordt verminderd.

Let er bij het aanbrengen op dat er geen kunstmest op de plant zelf komt.

bevriezing

Als je ooit foto’s hebt gezien van een persoon met bevriezing, weet je wat je op een plant kunt verwachten.

Sansevieria’s zijn tropisch en kunnen niet tegen temperaturen onder de 50 graden Fahrenheit.

Blootstelling aan vorst leidt tot bevriezing, die niet kan genezen.

U moet alle bevroren bladeren verwijderen, omdat deze necrotisch worden en zich naar de rest van de plant kunnen verspreiden.

Als je vermoedt dat de temperatuur gaat dalen, haal dan eventuele buitenplanten naar binnen.

Plaats uw sansevieria ook uit de directe lijn van plotselinge tocht, zoals deuropeningen, ventilatieopeningen of airconditioners.

Schimmelinfecties

Schimmelproblemen zijn vaak het gevolg van nat worden van de bladeren of te veel water. De kans op infectie is groter als je je planten vaak vernevelt.

Rode bladvlekken, roest en bacterievuur zijn bijzonder vervelende schimmelziekten die onmiddellijke aandacht vereisen met een fungicide. Verwijder vervolgens voorzichtig alle geïnfecteerde bladeren en gooi ze weg met een scherpe, steriele schaar.

Andere schimmelinfecties kunnen een bijwerking van plagen zijn.

Vochtigheid

Deze bron van vlekken komt minder vaak voor, omdat slangenplanten het goed doen bij een normale luchtvochtigheid van 40% tot 60% procent.

In de wintermaanden of in kamers met centrale lucht neemt de luchtvochtigheid echter vaak af.

Geef je plant in plaats van te vernevelen een kiezelbak of persoonlijke luchtbevochtiger om vochtproblemen te bestrijden.

plagen

Doordringende insecten zijn dol op vetplanten omdat ze zich voeden met het sap.

Hun frass, honingdauw genaamd, kan schimmelgroei stimuleren en bestaande schimmelinfecties trekken insecten aan, zoals schimmelmuggen.

U kunt een insecticide gebruiken om een ​​besmetting snel te beëindigen.

Overweeg het gebruik van neemproducten als u zowel een besmetting als een schimmelinfectie heeft (of beide wilt vermijden).

Breng elke 2 tot 3 weken neem-bodemweek aan als een systemisch insecticide. Het doodt doordringende en bijtende insecten zonder schadelijke insecten te schaden.

Het weken zal ook elke schimmelinfectie bestrijden die zich onder de huid van de plant uitstrekt, inclusief sommige vormen van bacteriën en wortelrot.

Ondertussen zullen neem-bladsprays plagen en oppervlakte-infecties aanvallen en verdubbelen als een bladglans.

Ten slotte zijn neemcakes de vaste stoffen die overblijven bij het extraheren van neemolie. Ze werken goed als organische meststof die ook schimmelverontreiniging van de bodem kan bestrijden.

Lichamelijk letsel

Net als mensen kunnen planten blauwe plekken krijgen en bruine vlekken achterlaten op de plaats van de verwonding.

Soms is dit onvermijdelijk, zoals bij het verplaatsen van de plant of het laten bezorgen.

Het goede nieuws is dat deze blauwe plekken niet schadelijk zijn voor de plant.

Wortelrot

Wortelrot van slangenplanten, het resultaat van te veel water, is een dodelijke ziekte die ofwel bacterieel of schimmelig is.

Wortelrot verschijnt als donkerbruine tot zwarte wortels, die ook papperig kunnen aanvoelen of een vieze geur afgeven.

De geïnfecteerde wortels moeten zorgvuldig worden verwijderd met een scherpe, steriele schaar.

Zorg ervoor dat u de schaar tussen elke snede steriliseert en gooi de stekken weg.

Omdat wortelrot vaak bacterieel kan zijn, dompel de wortels niet in fungicide, tenzij je zeker weet dat het een schimmelrotsoort is.

In plaats daarvan is het het beste om de overgebleven wortels gedurende 30 minuten in een oplossing van 1 deel bleekmiddel op 10 delen water te dompelen. Laat de plant 2 tot 3 dagen aan de lucht drogen (dan begint ook het genezingsproces).

Verpot de plant in een verse pot met nieuwe aarde en vermijd het gebruik van kunstmest gedurende maximaal 2 maanden terwijl het wortelstelsel volledig geneest.

Zonnebrand

Sansevieria is een tropische plant, wat betekent dat ze is aangepast aan het leven onder een dicht bladerdak.

Als gevolg hiervan kan de middagzon zijn bladeren verschroeien, wat resulteert in bruine of zwarte, knapperige randen en punten.

Zet je plant in een zonnige kamer aan een kant van het raam waar de zonnestralen hem niet direct raken (of gebruik een transparant gordijn om het licht te verspreiden).

Je kunt de plant ook voor een raam zetten dat ‘s ochtends of’ s avonds zon krijgt, maar ‘s middags schaduw, omdat de stralen milder zijn.

Kraanwater

Kraanwater bevat toegevoegde chemicaliën zoals chloor, fluoride en minerale zouten.

Al deze zijn giftig voor slangenplanten en kunnen de opname van water en mineralen verstoren. Ze veroorzaken ook brandwonden aan de wortels en kleuren de bladeren bruin.

Gebruik altijd gedestilleerd water of natuurlijk regenwater om dit probleem te voorkomen.

Als je kraanwater moet gebruiken, laat het dan een nacht staan ​​en laat het dan door een filter lopen om de ergste chemicaliën en zouten te verwijderen voordat je je plant water geeft.

Problemen met water geven

Uw planten niet goed water geven, is niet alleen een van de gemakkelijkste fouten die u kunt maken, maar ook de gemakkelijkste om te vermijden.

Onder water staande bladeren worden krokant en bruin van de randen naar binnen.

Ondertussen zullen overbewaterde bladeren gaan hangen en drassig en opgeblazen worden, vaak ook met oedeem.

Oedeem is een aandoening waarbij de bladcellen zoveel water opnemen dat ze barsten, waardoor verkleurde blaren ontstaan ​​die vervolgens kunnen barsten.

Verpot uw sansevieria wanneer deze ernstig overwaterd is. Als u dat doet, controleer dan op wortelrot, die uw plant zal doden als deze niet wordt behandeld.

Het oplossen van een bewateringsprobleem is vrij eenvoudig door gebruik te maken van de week-en-droogtechniek.

Steek je vinger in de grond om te zien hoe droog het is.

Individuele soorten en cultivars kunnen enigszins variëren, maar geef water als de grond 1″ tot 2″ inch naar beneden droog is.

Gebruik water op kamertemperatuur en giet langzaam. Werk rond de container totdat de grond niet langer kan absorberen wanneer u giet, of er water uit de drainagegaten begint te sijpelen.

Houd er rekening mee dat uw plant symptomen van te veel water kan vertonen wanneer de grond verdicht is, uw plant wortelgebonden is of er geen goede drainagegaten zijn.

Het toevoegen van perliet aan de potgrond en om de 2 à 3 jaar verpotten met verse aarde kan dit verhelpen. Vergroot ook indien nodig een containermaat groter.

Zorg ervoor dat de container voldoende drainagegaten heeft en niet te groot is, wat kan leiden tot schimmelbesmetting van de grond.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Haarlemgroener.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart