Verhuizen? Voorkom deze veelgemaakte fouten

Bij verhuizen komt ontzettend veel kijken. Het vraagt om een goede planning en aanpak, anders is de kans groot dat het een stressvolle chaos wordt. Welke valkuilen zijn er? En hoe zorg je ervoor dat jij ze vermijdt?

Te laat beginnen

Een week van te voren pas beginnen met inpakken en voorbereiden? Dan is de kans groot dat het een hele heftige week wordt. Begin altijd ruim van te voren. Je kan erop rekenen dat er altijd meer werk bij een verhuizing komt kijken dan je van te voren verwacht.

Oude rommel mee verhuizen

Prop je gewoon al je spullen in dozen, zonder de tijd te nemen om de boel goed uit te zoeken? Zonde. Zo verhuis je allemaal spullen mee die je waarschijnlijk niet meer nodig hebt. Een verhuizing is het ideale moment om een frisse start te maken, zonder onnodige spullen. Maak daarom van dit moment gebruik om alles eens goed uit te zoeken en te ontspullen.

Geen planning maken

Begin je gewoon ergens en zie je wel hoe het loopt? Grote kans dat je in tijdsnood komt. Maak altijd een goede planning als je gaat verhuizen. Doe eerst een braindump. Oftewel: schrijf gewoon alles op wat er in je opkomt van taken rondom de verhuizing. Zet deze taken daarna op volgorde van prioriteit. Pak dan je agenda erbij en begin met plannen.

Alles alleen willen doen

Een verhuizing is veel werk. Wil je alles zelf doen? Dan wordt het een zware klus. Denk daarom na over welke hulp je wilt inschakelen. Je kan natuurlijk familie en vrienden vragen. Wil je echt een flinke hoeveelheid werk uitbesteden? Dan kan je beter een professioneel verhuisbedrijf inschakelen. Dat scheelt je enorm veel werk, tijd een stress.

Er zijn gelukkig een heleboel aanbieders waar je uit kan kiezen. In iedere plaats vind je wel een verhuisservice. Of je nu gaat verhuizen Amsterdam of dat je een verhuisbedrijf Haarlem zoekt.

Besparen op verhuisdozen

Goede stevige verhuisdozen zijn een must. Wil je hierop besparen en oude dozen gebruiken die nog ergens rondslingeren? Bereid je dan voor op scheurende dozen en beschadigde spullen.

Niet labelen

Heb jij zo’n goed geheugen dat je wel onthoudt waar je alles ingepakt hebt? De kans is groot dat dit tijdens alle drukte rond de verhuizing toch wat tegenvalt. Bij de eerste vijf dozen weet je het vast wel. Maar als je bij doos twintig bent? En ook nog allerlei regelwerk aan je hoofd hebt? Dan is de kans groot dat je in alle dozen moet gaan rommelen om te vinden wat je zoekt. Label je dozen daarom.

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Haarlemgroener.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart