Tips voor nieuwe tuinmeubels

In de zomer is het prettig om een paar fijne meubels in de tuin te hebben zodat je heerlijk buiten kunt zitten wanneer het weer het toelaat. De keuze in tuintafels en tuinstoelen kan nogal overweldigend zijn. Om zeker te weten dat je de juiste keuze maakt zijn dit de dingen die je jezelf moet afvragen!

Waar en hoe

Waar komen jouw nieuwe tuinmeubels te staan? Idealiter plaats je je meubels op een verhard gedeelte van het terras in jouw tuin. Begrens de ruimte en meet hoeveel ruimte je hebt. Houd er ook rekening mee dat je graag 75 cm ruimte wilt overhouden tussen de stoelen en de tafel. Zodra je de juiste afmetingen hebt, kun je in tuincentra op zoek gaan naar iets wat (ongeveer) overeenkomt.

Het materiaal

Het materiaal is één van de belangrijkste aspecten als het gaat om tuinmeubels. PVC is het makkelijkste materiaal omdat het bestand is tegen alle weersomstandigheden en weinig onderhoud vergt. Als je toch op basis van de looks voor een ander materiaal wil kiezen (zie het kopje hieronder) is het aangeraden om goed te kijken wat dat specifieke materiaal nodig heeft aan onderhoud.

De look

Kies voor meubels die niet alleen passen bij de uitstraling van je tuin, maar bij die van je gehele huis. Hout is rustiek, rotan heeft iets magisch en metaal ziet er vaak industrieel uit. Kunststof kan in zijn looks alle kanten opgaan. Kijk dus niet alleen of je iets er mooi uit vind zien, maar ga ook bij jezelf na wat deze specifieke meubels gaan toevoegen aan de sfeer van je huis of tuin.

Het comfort

Ten slotte moeten jouw tuinmeubels natuurlijk ook gewoon comfortabel zijn. De stoelen of banken moeten lekker zitten (je kunt hier eventueel ook nog wat lekkere tuinkussens voor aanschaffen) en de tafel moet niet te hoog, maar ook niet te laag zijn. Het is daarom van belang dat je je nieuwe tuinmeubels altijd even in het echt kan zien (en eventueel ook voelen) voor je op een koop overgaat. Ga daarom even een fysiek tuincentrum in om verschillende dingen uit te proberen.

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Haarlemgroener.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart